Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Procurorii trimit în judecată dosarul primarului de la Chișinău, Dorin Chirtoacă și cer suspendarea lui din funcție

Procurorii trimit în judecată dosarul primarului de la Chișinău, Dorin Chirtoacă și cer suspendarea lui din funcție

Procurorii trimit în judecată dosarul primarului de la Chișinău, Dorin Chirtoacă și cer suspendarea lui din funcție
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    21 Iul 2017   •   14:43

Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat vineri finalizarea urmării penale în dosarul referitor la parcările cu plată, care-l vizează pe primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. De asemenea, procurorii urmează să trimită în judecată dosarul politicianului şi cer suspendarea sa pe durata procesului de la conducerea Primăriei Chişinău, potrivit deschide.md.

Dorin Chirtoacă este acuzat de acte de corupere pasivă în formă agravată, precum şi trafic de influenţă în dosarul parcărilor plătite de la Chişinău.

Potrivit rechizitoriului, Consiliul Muncipal Chişinău a aprobat în perioada 2014-2015 studiul final şi principiile generale de implementare a strategiei pe termen lung de parcare şi a dispus desfăşurarea procedurii de selectare a partenerului privat pentru amenajarea, organizarea şi gestionarea parcărilor şi parcajelor controlate cu plată în Chişinău.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close