Antena 3 CNN Externe Reuniune de urgenţa la ONU. Barack Obama: "S-au dotat cu ARME de DISTRUGERE în masă, dar şi-au sărăcit poporul"

Reuniune de urgenţa la ONU. Barack Obama: "S-au dotat cu ARME de DISTRUGERE în masă, dar şi-au sărăcit poporul"

Reuniune de urgenţa la ONU. Barack Obama: "S-au dotat cu ARME de DISTRUGERE în masă, dar şi-au sărăcit poporul"
de O.P.    |    12 Feb 2013   •   12:09
Preşedintele american Barack Obama a denunţat marţi testul nuclear "provocator" efectuat de Coreea de Nord, care nu face ţara "mai sigură", şi a îndemnat la o acţiune internaţională "rapidă" şi "credibilă" din partea comunităţii internaţionale, relatează AFP.

"Statele Unite vor continua totodată să adopte măsurile necesare pentru a se apăra (atât pe sine), cât şi pe aliaţii noştri. Vom consolida coordonarea strânsă cu aliaţii şi partenerii noştri", declară el, citat într-un comunicat.
 "Aceste provocări nu fac Coreea de Nord mai sigură", denunţă Obama, răspunzând Phenianului, care a anunţat că a efectuat al treilea test nuclear, "cu succes", cu scopul de a "proteja securitatea naţională şi suveranitatea" ţării "împotriva ostilităţii continue din partea Statelor Unite".

"Departe de a atinge scopul afişat, de a deveni o ţară puternică şi prosperă, din contră, Coreea de Nord s-a izolat şi mai mult şi şi-a sărăcit poporul încercând, cu rea credinţă, să se doteze cu arme de distugere în masă şi cu vectori pentru acestea", adaugă preşedintele american.

În opinia sa, acest act "extrem de provocator", efectuat în urma unui tir de rachetă balistică, la 12 decembrie, subminează stabilitatea regională şi încalcă rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

Consiliul se va reuni de urgenţă, marţi, începând de la ora 9.00 (16.00, ora României), pentru a examina modul de a reacţiona faţă de acest test, potrivit unui diplomat de la ONU.

 





×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close