Antena 3 CNN Externe Rezultate Alegeri Franța. Emmanuel Macron - 23,75% din voturi, Marine Le Pen - 21,53% - rezultate definitive

Rezultate Alegeri Franța. Emmanuel Macron - 23,75% din voturi, Marine Le Pen - 21,53% - rezultate definitive

Rezultate Alegeri Franța. Emmanuel Macron - 23,75% din voturi, Marine Le Pen - 21,53% - rezultate definitive
de M.Z.    |    24 Apr 2017   •   10:01

Candidatul de centru Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, şefa partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional (FN), s-au plasat pe primele două poziţii în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică din Franţa şi s-au calificat astfel în turul al doilea care va avea loc peste două săptămâni, conform rezultatelor finale anunţate luni de Ministerul de Interne, relatează Reuters. 

Astfel, Macron a obţinut 23,75% din voturi, plasându-se pe prima poziţie. 

Este urmat de Le Pen, cu 21,53%. Pe următoarea poziţie se află conservatorul Francois Fillon, cu 19,91% din sufragii, fiind urmat de Jean-Luc Melenchon, radical de stânga, care a obţinut 19,64% din voturi, a precizat Ministerul de Interne. 

Astfel, lupta pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale începe luni între Emmanuel Macron, pro-european, şi Marine Le Pen, anti-UE şi anti-imigraţie, doi candidaţi extrem de diferiţi, dar care afirmă că reprezintă ruptura cu 'sistemul', comentează AFP. 

Acest prim tur de scrutin, marcat de o participare masivă la urne, de aproape 80%, şi desfăşurat în contextul unor măsuri sporite de securitate pe fondul ameninţării teroriste, înseamnă eliminarea celor două mari partide tradiţionale de dreapta şi de stânga din cursa finală pentru Palatul Elysée. 

O eliminare fără precedent după instalarea celei de-a V-a Republici în 1958. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close