Antena 3 CNN Externe Rusia cere Republicii Moldova să discute despre efectele asocierii cu UE

Rusia cere Republicii Moldova să discute despre efectele asocierii cu UE

Rusia cere Republicii Moldova să discute despre efectele asocierii cu UE
26 Feb 2014   •   18:02

Moscova recomandă insistent Republicii Moldova să participe la discuţiile privind efectele asocierii ei cu Uniunea Europeană, a declarat ambasadorul rus de la Chişinău, Farid Muhametşin.

"Noi considerăm că este oportună includerea specialiştilor moldoveni în cadrul consultărilor generale. Noi trebuie să-i informăm pe toţi participanţii la discuţii despre eventualele consecinţe ale asocierii Republicii Moldova cu UE, în ceea ce priveşte poziţia Rusiei în această problemă", a declarat ambasadorul, citat de Infotag.

Conform opiniei ruse, necesitatea participării experţilor moldoveni la astfel de discuţii a fost abordată de două ori pe parcursul ultimelor şase luni: la reuniunea miniştrilor de externe din Federaţia Rusă şi Republica Moldova, Serghei Lavrov şi Natalia Gherman, şi la întrevederea personală a oficialului rus cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Valeriu Lazăr.

Reuniunea următoare a experţilor din Rusia cu partenerii acestora din Uniunea Europeană a fost programată pentru 14 martie, la Bruxelles.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close