Antena 3 CNN Externe Scandal în America, după ce unui condamnat la moarte i-a fost administrată injecţia letală. "A murit după 2 ORE"

Scandal în America, după ce unui condamnat la moarte i-a fost administrată injecţia letală. "A murit după 2 ORE"

Scandal în America, după ce unui condamnat la moarte i-a fost administrată injecţia letală. "A murit după 2 ORE"
de O.P.    |    24 Iul 2014   •   11:32

Un criminal american a fost executat cu injecţia letală, miercuri, în Arizona, dar a murit după aproape două ore, în loc de zece minute, cum era prevăzut.

Acesta este ultimul episod al scandalului execuţiilor din Statele Unite, după “injecţia ratată” administrată în aprilie unui condamnat la moarte, în Oklahoma şi agonia de 25 de minute a altui deţinut, din Ohio, în ianuarie.

Joseph Wood, 55 de ani, a fost condamnat la moarte pentru o dublă crimă săvârşită în 1989. Execuţia lui a început miercuri la ora 20:52 GMT dar s-a încheiat abia după o oră şi 57 de minute – conform Procuraturii generale din Arizona, citată de BBC.

Avocatul lui Wood a înaintat o cerere pentru oprirea urgentă a execuţiei, după ce condamnatul “gâfâise şi sforăise mai bine de o oră”. Apărătorul a invocat dreptul constituţional al condamnaţilor de a nu fi executaţi într-un mod crud sau neuzual. Conform BBC, Wood “a suspinat de peste 600 de ori” înainte să moară, scrie jurnalul.ro.

Guvernatorul Arizonei, Jan Brewer, a declarat, însă că a ordonat o anchetă deşi, după părerea sa, Wood “a murit într-un mod legal”. “Conform martorilor şi a rapoartelor medicale, nu a suferit”, a spus guvernatorul, adăugând că modul în care a fost executat criminalul nu poate fi comparat cu suferinţele îngrozitoare pe care acesta le-a provocat victimelor sale şi familiei lor. În 1989, Wood şi-a ucis fost prietenă şi pe tatăl acesteia.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close