Antena 3 CNN Externe Schimbări importante în Polonia după uriaşul scandal în care ministrul de externe spune că "SUA sunt de doi bani"

Schimbări importante în Polonia după uriaşul scandal în care ministrul de externe spune că "SUA sunt de doi bani"

Schimbări importante în Polonia după uriaşul scandal în care ministrul de externe spune că "SUA sunt de doi bani"
de O.P.    |    24 Iun 2014   •   06:00

Polonia este zguduită de un scandal care ar putea duce la schimbări importante.  Premierul Donald Tusk vorbeşte inclusiv despre alegeri anticipate după difuzarea unei înregistrări audio în care ministrul de Externe susţine că relaţia cu Statele Unite nu valorează doi bani.

În transcriptul înregistrării, ministrul polonez de Externe spune despre concetăţenii săi că sunt naivi dacă au încredere în alianţa dintre Polonia şi Statele Unite ale Americii. Declaraţia ar fi fost făcută în timpul unei conversaţii cu un fost ministru al Finanţelor.

Ministrul de Externe nu a comentat presupusa înregistrare dar a declarat, pentru postul britanic BBC, că Europa nu mai poate conta pe generozitatea Americii pentru a-şi rezolva problemele de securitate.

Ministrul polonez era cotat ca un candidat cu şanse mari la o funcţie importantă în viitoarea Comisie Europeană, fiind propus pentru postul de şef al diplomaţiei europene. Opoziţia cere acum demisia Guvernului, iar premierul Donald Tusk nu a exclus posibilitatea organizării unor alegeri anticipate.

Revista poloneză a mai publicat, în urmă cu o săptămână, o altă înregistrare, din 2013, în care guvernatorul Băncii centrale şi ministrul de Interne ar fi negociat termenii privind demisia ministrului de Finanţe de atunci.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close