Antena 3 CNN Externe Separatiştii proruşi din Ucraina au început recrutările pentru formarea unei armate regionale

Separatiştii proruşi din Ucraina au început recrutările pentru formarea unei armate regionale

Separatiştii proruşi din Ucraina au început recrutările pentru formarea unei armate regionale
Sursa foto: Foto: smh.com.au
de M.Z.    |    15 Mai 2014   •   15:53

Separatiştii proruşi din Ucraina au început recrutările pentru formarea unei armate regionale. Vor cu orice preţ să alunge trupele ucrainiene de pe teritoriul lor, anunţă liderul militanţilor din Doneţk.

Autorităţile de la Kiev au anunţat, în cadrul discuţiilor pe tema rezolvării crizei, că nu vor negocia cu separatiştii până când aceştia nu vor depune armele.

 
Separatiştii din Doneţk le-au dat un ultimatum trupelor ucrainiene din regiune. Dacă în 24 de ore nu se vor întoarce la Kiev, militanţii incep ofensiva. Şi ca să arate că avertismentul este cât de poate de serios, proruşii au început recrutările pentru formarea unei armate regionale. Cu toate acestea, autorităţile ucrainiene anunţă că nu vor negocia niciodată cu separatiştii.
 
La Kiev au început discuţiile în vederea rezolvării crizei din estul ţării. La discuţii au fost prezenţi preşedintele şi premierul Ucrainei, dar şi numeroşi parlamentari, candidaţi la alegerile prezidenţiale şi lideri ai minorităţilor. Separatiştii nu au fost însă incluşi în discuţiile de la Kiev. 
 
În acest context tensionat, mai multe nave de război din flota rusă din Pacific şi se îndreaptă spre Shanghai pentru o serie de exerciţii militare comune cu China. Iar Israelul a refuzat intrarea unei nave militare ruse într-unul din porturile sale.
 

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close