Antena 3 CNN Externe Siria cere "politici serioase" împotriva terorismului, după atacul sângeros din Franţa

Siria cere "politici serioase" împotriva terorismului, după atacul sângeros din Franţa

Siria cere "politici serioase" împotriva terorismului, după atacul sângeros din Franţa
Sursa foto: Foto:businessinsider.com
08 Ian 2015   •   13:55

Guvernul sirian a reacţionat joi la atacul de la Paris asupra publicaţiei satirice Charlie Hebdo, cerând elaborarea unor "politici serioase" pentru combaterea terorismului pe plan internaţional, transmite agenţia EFE.

Într-o declaraţie acordată agenţiei oficiale SANA, o sursă din Ministerul sirian de Externe a declarat că Damascul a avertizat în mod repetat asupra pericolului susţinerii terorismului, mai ales a celui îndreptat împotriva teritoriului său, aluzie la rebelii care încearcă să-l înlăture de la putere pe președintele Bashar al-Assad şi în rândul cărora se regăsesc grupări islamiste radicale, precum Statul Islamic.

Liderul acesteia din urmă, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost protagonistul ultimei caricaturi a Charlie Hebdo înaintea atacului asupra sediului publicaţiei de la Paris, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, majoritatea ziarişti.

În opinia sursei citate, 'evenimentele şi ameninţările din mai multe orașe europene confirmă viziunea superficială a politicilor europene, precum și responsabilitatea (europenilor) în aceste fapte şi în vărsarea de sânge din Siria'.

 

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo Siria
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close