Antena 3 CNN Externe "Situaţia actuală este foarte gravă". Coreea de Nord ameninţă cu BOMBA NUCLEARĂ

"Situaţia actuală este foarte gravă". Coreea de Nord ameninţă cu BOMBA NUCLEARĂ

"Situaţia actuală este foarte gravă". Coreea de Nord ameninţă cu BOMBA NUCLEARĂ
de O.P.    |    02 Apr 2014   •   12:02

Liderul Coreei de Nord a calificat drept "foarte gravă" situaţia din peninsula coreeană, care cunoaşte de câteva zile o intensificare a tensiunilor, cu un schimb de focuri pe mare, între Sud şi Nord, şi noi ameninţări cu un test nuclear lansate de Phenian.

"Situaţia actuală este foarte gravă", a declarat Kim Jong-un în cadrul unei reuniuni, marţi, cu oficiali militari de rang înalt, potrivit declaraţiilor sale, prezentate miercuri de agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Liderul a acuzat autorităţile de la Seul şi Washington că iau în derâdere semnalele de deschidere lansate de Nord şi că sunt responsabile de fricţiunile actuale.

"Statele Unite şi alte forţe ostile, ignorând generozitatea şi bunăvoinţa noastră, şi-au intensificat manevrele militare pentru a ne distruge republica din punct de vedere politic, pentru a o izola economic şi a o zdrobi militar", a declarat liderul nord-coreean, în vârstă de aproximativ 30 de ani şi ajuns la putere după decesul tatălui său, la sfârşitul lui 2011.

Armata şi poporul din Coreea de Nord nu vor accepta această "ostilitate americană" şi "o vor face bucăţi şi bucăţele".

Ca în majoritatea cazurilor, retorica lui Kim Jong-un se adresează în primul rând unei audienţe domestice şi frazele cele mai războinice nu sunt traduse din coreeană în engleză, în ştirea KCNA.

 

×
Subiecte în articol: phenian bomba nucleara
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close