Antena 3 CNN Externe Slovenia nu mai face faţă valului de refugiaţi şi cere ajutorul Europei

Slovenia nu mai face faţă valului de refugiaţi şi cere ajutorul Europei

Slovenia nu mai face faţă valului de refugiaţi şi cere ajutorul Europei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
25 Oct 2015   •   09:30

Slovenia nu mai face faţă valului de refugiaţi şi cere ajutorul Europei. Autorităţile slovene speră să obţină urgent ajutoare la summitul convocat la Bruxelles de către preşedintele Comisiei Europene. 

 
În mai puţin de o săptămână de la data la care Ungaria a impus noi controale la frontieră, 20 de mii de oameni au tranzitat Slovenia.
 
La Bruxelles are loc, la cerere preşedintelui Comisiei Europene, un summit pe tema imigranţiei la care vor participa mai mulţi lideri europeni din centrul şi estul Europei. 
 
Preşedintele Klaus Iohannis va reprezenta România la reuniune. Guvernul Sloveniei, ţară care abia mai face faţă afluxului de imigranţi, speră să obţină în urma summitului un ajutor financiar de 140 de milioane de euro. Totodată, autorităţile cer ca statele membre UE să trimită poliţişti în Slovenia care să ajute la oprirea afluxului de refugiaţi. 
 
Aproximativ 12.000 de oameni au intrat, în doar 24 de ore, în Slovenia, anunţă autorităţile de la Ljubljana. O mare parte dintre aceştia au fost escortaţi de poliţişti şi jandarmi prin satele de la graniţă către centrele de primire. Refugiaţii speră să ajungă în statele occidentale, mai ales în Germania, unde să îşi poată reface vieţile.
 
Guvernul sloven a publicat imagini surprinse în timpul nopţii in care se văd mii de refugiaţi care aleargă către un tren croat care urma să îi aducă peste graniţă si spun ca aceasta este dovada clară că autorităţile croate îi ajută pe refugiaţi să treacă ilegal frontiera.  
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close