Antena 3 CNN Externe Şpaga se cere peste tot. Scandal de proporţii în Marea Britanie

Şpaga se cere peste tot. Scandal de proporţii în Marea Britanie

Şpaga se cere peste tot. Scandal de proporţii în Marea Britanie
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
25 Mar 2012   •   21:02


Scandal de proporţii în Marea Britanie. Un membru marcant al Partidului Consevator a fost filmat în timp ce a pretins o sumă uriaşă de bani pentru a intermedia o întâlnie cu premierul David Cameron. După ce înregistrarea a ajuns în presă, politicanul a demisionat.

"100.000 nu e de prima ligă. Nu e rău, dar e chiar sub prima ligă. Probabil 200.000, 250.000 de lire sterline e suma de prima ligă" spune Peter Cruddas, fostul trezorier al Partidului Conservator din Marea Britanie, pe înregistrarea făcută de jurnalişti.

Cuvintele rostite de acesta i-au adus politicianului sfârşitul carierei. Filmarea a fost făcută cu camera ascunsă de către jurnaliştii de la Sunday Times în timp ce acesta pretindea sume uriaşe pentru a le facilita accesul la oficiali guvernamentali de rang înalt. Reporterii s-au dat drept reprezentanţi ai unui fond de investiţii din Liechtenstein interesat să lanseze mai multe afaceri în Marea Britanie.

"Ceea ce s-a întâmplat este complet inacceptabil. Nu aşa se strâng bani în Partidul Conservator. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple" a declarat premierul David Cameron.

Peter Cruddas a demisionat din partid iar cariera lui politică e terminată. Rămân în urma lui suspiciuni asupra donaţiilor în conturile partidului Conservator. Anul trecut, formaţiunea a convenit asupra unei limite anuale de 10.000 de lire sterline pentru donaţiile făcute fie de persoane fizice sau juridice.




×
Subiecte în articol: David Cameron Partidul Conservator
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close