Antena 3 CNN Externe Bărbaţii care au luat ostatic un procuror din Istanbul au fost ucişi de poliţie. Procurorul a murit la spital, în urma rănilor

Bărbaţii care au luat ostatic un procuror din Istanbul au fost ucişi de poliţie. Procurorul a murit la spital, în urma rănilor

Bărbaţii care au luat ostatic un procuror din Istanbul au fost ucişi de poliţie. Procurorul a murit la spital, în urma rănilor
31 Mar 2015   •   23:25
UPDATE 23.21 -  Doi presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), care au ţinut ostatic marţi un procuror într-o instanţă din Istanbul, au fost ucişi de poliţie, informează Reuters.

Potrivit sputniknews.com, ostaticul, care a fost grav rănit în cursul operaţiunii, a murit la spital.
   
UPDATE 21.24 -
O puternică explozie şi focuri de armă au fost auzite marţi seară în tribunalul din Istanbul, unde mai mulţi bărbaţi înarmaţi l-au luat ostatic pe procurorul care se ocupă de ancheta lansată după moartea unui adolescent rănit de poliţie în timpul protestelor antiguvernamentale din 2013, relatează AFP.

Autorităţile nu au confirmat imediat o eventuală intervenţie a forţelor de ordine contra autorilor luării de ostatici.

Ştire iniţială 14.43
Mehmet Selim Kiraz, un procuror din Istanbul, a fost luat ostatic de un grup extremist de dreapta, intitulat DHKP/C, chiar în incinta unui tribunal din Istanbul.



Oficialul judiciar ancheta cazul lui Berkin Elvan, un adolescent de 15 ani, ucis după ce a fost lovit puternic la cap, de o canistră cu gaze lacrimogene folosite de poliţişti în timpul protestelor din 2013, pentru protejarea Parcului Gezi. Tânărul a stat 269 de zile în comă şi în cele din urmă a murit în martie 2014.

Răpitorii au postat fotografii pe Twitter, în care procurorul este legat la mâini şi ameninţat cu pistolul la cap.
DHKP/C (Partidului Frontului de Eliberare a Revoluţionarilor Turci) este un grup Marxist-Leninist, fondat în 1978 şi este considerat o organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi Uniunea Europeană.

Trupele speciale ale poliţiei au evacuat tribunalul, au izolat perimetrul şi au intrat în clădire, existând posibilitatea unei intervenţii în forţă. La ora actuală se poartă negocieri pentru eliberarea victimei.

Mulţi dintre cetăţenii turci sunt nemulţumiţi de felul în care avansează ancheta în cazul adolescentului decedat.
Răpitorii susţin că poliţiştii se fac vinovaţi pentru moartea băiatului şi cer ca aceştia să recunoască în direct, la televizor, faptele penale.
De asemenea, grupul DHKP-C solicită ca cei vinovaţi să fie judecaţi de un "tribunal al poporului", iar guvernul să renunţe la capetele de acuzare aduse protestatarilor din 2013.

Tatăl adolescentul ucis face un apel şi cere răpitorilor să îl elibereze pe procuror: "Fiul meu este mort, procurorul nu are nicio vină, el trebuie eliberat", spune părintele îndurerat, citat de presa turcă


×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close