Antena 3 CNN Externe Statele Unite publică documente confiscate din casa lui Osama ben Laden

Statele Unite publică documente confiscate din casa lui Osama ben Laden

Statele Unite publică documente confiscate din casa lui Osama ben Laden
20 Mai 2015   •   19:25

Serviciile secrete americane au publicat, miercuri, documente confiscate în raidul din 2011 soldat cu moartea liderului Al-Qaida Osama ben Laden, informează Fox News.
Documentele, luate din clădirea din Abbottabad (Pakistan) în care se ascundea liderul terorist, includ zeci de scrisori, unele semnate de Osama ben Laden, şi un formular de înscriere în reţeaua Al-Qaida destinat noilor recruţi. În formular există inclusiv următoarea întrebare: "Pe cine trebuie să contactăm în cazul în care muriţi ca martiri?"

Corespondenţa confirmă că Osama ben Laden continua să coordoneze operaţiunile reţelei teroriste din ascunzătoarea situată în nordul Pakistanului.
Cu puţin timp înainte de a fi ucis în raidul american din mai 2011, o scrisoare arată că Osama ben Laden celebra revoluţiile din ţări arabe. "Sunt evenimente cu impact uriaş care treptat vor marca întreaga lume musulmană şi o vor elibera de sub hegemonia Statelor Unite", scria ben Laden, pledând pentru intensificarea activităţilor Al-Qaida în aceste ţări.

Revoluţiile arabe "sunt evenimente esenţiale pentru naţiunea... noastră; nu trebuie să fiţi limitaţi doar la frontul din Afganistan", insistat liderul reţelei teroriste Al-Qaida.
Într-o scrisoare trimisă soţiei sale în anul 2010, Osama ben Laden o îndemna să fie foarte atentă să nu fie interceptată de serviciile de informaţii.
Osama ben Laden, fondatorul şi liderul reţelei teroriste Al-Qaida, a fost ucis, în mai 2011, într-un raid al forţelor speciale americane efectuat în oraşul pakistanez Abbottabad.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close