Antena 3 CNN Externe "Statul Islamic este aproape mort"

"Statul Islamic este aproape mort"

"Statul Islamic este aproape mort"
de O.P.    |    13 Feb 2015   •   12:27

Şeful forţelor speciale Qods din cadrul Gardienilor Revoluţiei a declarat că, având în vedere înfrângerile grele suferite de Statul Islamic (SI) şi alte grupări teroriste care operează în Irak şi din Siria, aceste organizaţii "nu mai au mult de trăit", relatează RFE/RL în pagina electronică.

Generalul Qassem Suleimani a făcut aceste declaraţii, citate de agenţia Fars, la o ceremonie. El ar fi fost în apropierea liniei de front cu SI şi apare frecvent pe reţele de socializare din Irak, alături de forţe proguvernamentale irakiene, în zone de conflict armat.

Teheranul susţine Guvernul şiit de la Bagdad şi este un aliat-cheie al regimului de la Damasc.

Deşi este implicat în lupta împotriva SI, Iranul nu face parte din coaliţia condusă de către Statele Unite, care conduce o campanie de atacuri aeriene împotriva unor poziţii aflate sun controlul jihadiştilor sunniţi atât în Irak, cât şi în Siria.

Forţele speciale Qods - aripa pentru operaţiuni externe a Gardienilor Revoluţiei - efectuează operaţiuni sensibile în domeniul securităţii, inclusiv culegere de informaţii, operaţiuni speciale şi acţiuni politice considerate necesare în apărarea Republicii islamice.

×
Subiecte în articol: statul islamic terorism
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close