Antena 3 CNN Externe Studiu: Copiii din prezent nu-şi pot lega şireturile dar ştiu să folosească un smartphone

Studiu: Copiii din prezent nu-şi pot lega şireturile dar ştiu să folosească un smartphone

Studiu: Copiii din prezent nu-şi pot lega şireturile dar ştiu să folosească un smartphone
25 Ian 2011   •   22:45

Nu ştiu să înoate dar ştiu să navigheze pe internet, nu-şi pot lega şireturile singuri dar au aflat deja cum funcţionează un smartphone. Vorbim despre copiii de astăzi care, potrivit ultimelor studii îşi petrec mai mult timp în faţa calculatorului decât pe bicicletă.

Dacă până acum ceva vreme copilăria însemna mers pe bicicletă, fotbal în spatele blocului, înot sau sărit coarda, ei bine acum copiii cresc mai mult în faţa calculatoarelor sau cu diverse gadgeturi în mână. Atenţie, vorbim despre copii cu vârste între 2 şi 5 ani.

Un studiu recent arătă că 7 din 10 copii ştiu să se joace pe calculator şi doar 2 din 10 ştiu să înoate fără ajutor. Apoi, 73 la sută dintre cei mici lucrează frecvent cu mouse-ul, 66 la sută dintre ei au învăţat deja de unde se porneşte calculatorul iar 25 la sută ştiu să navigheze pe internet.

 


În plus, unul din 5 copii a aflat deja şi cum funcţioneauă tabletele sau smartphone-urile. N-ar fi un lucru rău până la urmă, asta dacă cei mici s-ar descurca şi atunci când vine vorba de sport sau de activităţile de zi cu zi.

Dar nu-i deloc aşa: 52 la sută dintre copii nu-şi cunosc adresa la care locuiesc, 67 la sută nu au învăţat încă să-şi scrie numele corect şi 89 la sută dintre ei nu ştiu cum să-şi lege singuri şireturile. Studiul a fost realizat pe baza informaţiilor furnizate de 2.200 de mame, din 11 ţări.

×
Subiecte în articol: studiu copii bicicleta calculator
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close