Antena 3 CNN Externe Sute de militari ucraineni şi-au predat armele şi au fost primiţi în Rusia

Sute de militari ucraineni şi-au predat armele şi au fost primiţi în Rusia

Sute de militari ucraineni şi-au predat armele şi au fost primiţi în Rusia
04 Aug 2014   •   12:18
Sute de militari ucraineni aflaţi în operaţiune în estul ţării s-au predat şi au fost primiţi pe teritoriul Rusiei. Anunţul a fost făcut luni de un oficial rus, însă informaţia este confirmată numai parţial de către Ucraina, relatează AFP.

Conform oficialului regional din cadrul Serviciului rus de securitate (FSB), Vasili Malaev, militarii ucraineni "au solicitat să beneficieze de un coridor umanitar în noaptea de duminică spre luni", la frontiera ruso-ucraineană.

"Grănicerii ruşi au deschis un coridor umanitar şi au primit (pe teritoriul rus) 438 de militari ai armatei ucrainene", care şi-au predat armele. Printre militari care au dorit să intre în Rusia figurează şi un rănit, spitalizat la Gukovo (sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina), a mai spus Vasili Malaev.

Un purtător de cuvânt contactat de AFP a declarat la rândul său că un număr neprecizat de militari ucraineni a fost "constrâns să se replieze către un post de frontieră rus în urma unei tentative de pătrundere".

Oleksii Dmitrşkiski, purtătorul de cuvânt al "Operaţiunii antiteroriste", aşa cum este numit organismul ucrainean care se ocupă de operaţiunile militare împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării, susţine însă că respectivii militari nu s-au predat .

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close