Antena 3 CNN Externe Taximetriştii francezi sunt furioşi pe Uber. Au blocat accesul la aeroporturile şi gările din Paris

Taximetriştii francezi sunt furioşi pe Uber. Au blocat accesul la aeroporturile şi gările din Paris

Taximetriştii francezi sunt furioşi pe Uber. Au blocat accesul la aeroporturile şi gările din Paris
de S.T.    |    25 Iun 2015   •   12:52

Protest violent la Paris, unde taximetriştii francezi blochează accesul la aeroporturi şi gări. Oamenii sunt nemulţumiţi că îşi pierd clienţii în favoarea serviciului tot mai popular UBER.

Accesul la trei dintre terminalele aeroportului Charles de Gaulle din capitala franceză au fost blocate, iar taximetriştii au dat foc la mai multe maşini pe o porţiune a şoselei de centură a oraşului.

Forţele de ordine au intervenit în forţă pentru a-i alunga pe manifestanţi.

De cel puţin două ori în această săptămână, taximetriştii s-au dat drept clienţi la Strasbourg în scopul de a ademeni şoferi Uber în zone izolate, unde aceştia au fost agresaţi de alţi taximetrişti, iar maşinile lor au fost avariate, informează AFP.

UBER pune clienţii în contact cu şoferi privaţi care îi duc la destinaţie pentru un preţ mai mic decât cel al taxiurilor tradiţionale.

Compania a negat faptul că prestează un serviciu ilegal, deşi sindicatele taximetriştilor din mai multe ţări europene au dat UBER în judecată.

×
Subiecte în articol: Uber taximetrişti paris protest
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close