Antena 3 CNN Externe Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean

Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean

Tentativă de asasinat împotriva vicepreşedintelui egiptean
Sursa foto: Foto: veteranstoday.com
05 Feb 2011   •   16:15

 Vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, a fost ţinta unei tentative de asasinarea în ultimele zile, în care au murit două dintre gărzile sale de corp, au declarat mai multe surse pentru postul de televiziune american Fox News.
   
Un oficial din cadrul administraţiei Obama a confirmat că atacul s-a produs la scurt timp după numirea lui Suleiman în funcţia de vicepreşedinte, la 29 ianuarie, şi a fost organizat împotriva coloanei oficiale a acestuia.
   
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a refuzat să confirme aceste informaţii. Sâmbătă, o sursă din cadrul serviciilor egiptene de securitate a negat tentativa de asasinat.
   
Potrivit postului de televiziune CNN, gazda Conferinţei de la Munchen pe tema securităţii a confirmat sâmbătă această informaţie. În timpul unei şedinţe plenare din cadrul conferinţei, ambasadorul Wolfgang Ischinger a declarat că mai multe persoane au fost ucise în acest atac.
   
Detalii despre incident, inclusiv data la care s-a produs acesta, nu sunt cunoscute pentru moment, însă secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că informaţiile privind tentativa de asasinare reflectă provocările privind resinstaurea stabilităţii în Egipt.
   
Suleiman, fost şef al serviciilor de securitate, este cunoscut pentru tacticile sale dure şi este considerat unul dintre cei mai de temut directori ai serviciilor de informaţii.
   
Pentru moment nu se ştie cu claritate cine se află în spatele acestei tentative de asasinat, precizează Fox News.
   

×
Subiecte în articol: Egipt tentativa asasinat vicepresedinte
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close