Antena 3 CNN Externe Teroriştii din Statul Islamic pregătesc Iadul. Serviciile Secrete avertizează: "Va fi un atentat URIAŞ în Occident"

Teroriştii din Statul Islamic pregătesc Iadul. Serviciile Secrete avertizează: "Va fi un atentat URIAŞ în Occident"

Teroriştii din Statul Islamic pregătesc Iadul. Serviciile Secrete avertizează: "Va fi un atentat URIAŞ în Occident"
de O.P.    |    11 Noi 2014   •   09:07

Serviciul Federal de Informaţii (BND) avertizează că gruparea jihadistă Statul Islamic ar putea comite un "atentat la scară mare" în Occident pentru a forţa coaliţia internaţională să trimită trupe terestre în Siria şi Irak, informează Der Spiegel, citând un raport intern al BND.

BND susţine că Statul Islamic răspândeşte de ceva timp prin propaganda sa prin internet ideea profeţiei despre sfârşitul lumii, în special ideea bătăliei finale între "cei mai puri şi adevăraţi soldaţi" ai SI şi "armata cruciaţilor", potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

Începând cu luna septembrie, Statul Islamic îndeamnă în mod activ la atentate împotriva ţărilor care fac parte din coaliţia internaţională împotriva islamiştilor, condusă de Statele Unite ale Americii.

În numărul din octombrie al revistei on-line Dabiq, Germania era menţionată ca ţintă sigură în această privinţă.

Atacuri de genul celor comise recent în Canada nu au avut însă efectul politic scontat de către militanţii islamişti, consideră serviciile de informaţii germane. De aceea, 'următorul pas logic' ar putea fi atacuri teroriste de o amploare mai mare în Occident, avertizează BND, în raportul menţionat.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close