Antena 3 CNN Externe Tsunami în statul american El Salvador, după cutremurul de 7,4. Avertizarea pentru America Centrală şi Mexic a fost ridicată

Tsunami în statul american El Salvador, după cutremurul de 7,4. Avertizarea pentru America Centrală şi Mexic a fost ridicată

Tsunami în statul american El Salvador, după cutremurul de 7,4. Avertizarea pentru America Centrală şi Mexic a fost ridicată
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
de M.Z.    |    27 Aug 2012   •   08:37
Update 11.15 - Avertizarea de tsunami emisă de centrul american pentru toată America Centrală şi Mexic a fost ridicată luni, după cutremurul produs în largul statului El Salvador, relatează AFP.

Update 09.55
- Cutremurul cu magnitudinea de 7,4 produs în largul statului El Salvador a provocat, luni, un tsunami care a afectat o zonă situată în Oceanul Pacific, a anunţat Centrul american de alertă în caz de tsunami în Pacific. "Măsurătorile efectuate la nivelul mării confirmă că a avut loc un tsunami", a adăugat centrul, potrivit AFP.

Update 08.58 - Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific a lansat o avertizare pentru toate ţările din America Centrală şi pentru Mexic. Instituţia a precizat că seismul a avut loc la o adâncime de 54 de kilometri şi că nu se ştie dacă a provocat un tsunami.



Foto: usgs.gov
________________________________________________________

Un seism puternic, cu magnitudinea de 7,4, a lovit, a avut loc, luni dimineaţă, în largul statului El Salvador - cea mai mică ţară şi cea mai dens populată din America Centrală, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la ora 04.37 GMT (07.37 ora României), într-o zonă situată în Oceanul Pacific, în largul coastelor statului El Salvador.

Potrivit USGS, epicentrul mişcării telurice a fost localizat la 111 kilometri sud de oraşul Puerto El Triunfo.

Primele informaţii nu menţionează victime sau pagube materiale.




×
Subiecte în articol: cutremur seism tsunami alerta de tsunami
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close