Antena 3 CNN Externe „Au ordin SĂ UCIDĂ!” Anunţul făcut de serviciile speciale ucrainene

„Au ordin SĂ UCIDĂ!” Anunţul făcut de serviciile speciale ucrainene

„Au ordin SĂ UCIDĂ!” Anunţul făcut de serviciile speciale ucrainene
Sursa foto: Foto: Facebook/ Russian Military Power
16 Apr 2014   •   13:49
Reprezentanţii serviciilor speciale ucrainene (SBU) au anunţat miercuri că grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordinul de a "deschide focul pentru a ucide" militari ucraineni, relatează AFP.

"Conversaţiile interceptate între sabotorii ruşi arată că acţiunile de sabotaj din estul Ucrainei sunt coordonate de ofiţerii de informaţii militare ruse care dau ordine cinice de a trage pentru a ucide militari ucraineni", a declarat serviciul de presă al SBU, într-un comunicat.

Autorităţile de la Kiev au anunţat că doi militari ucraineni au fost capturaţi de persoane înarmate în estul ţării.

Mai multe blindate purtând steagul Rusiei au fost văzute în Slaviansk, oraş încercuit în prezent de trupele ucrainiene. Vehiculele militare ar face parte chiar din forţele mobilizate de Kiev pentru a restaura ordinea în estul ţării. Manifestanţii rusofoni din oraşul Odessa au declarat independenţa regiunii, iar primăria din Doneţk a fost ocupată de persoane înarmate.

Guvernul de la Kiev a trimis marţi forţe armate împotriva rebelilor proruşi din estul Ucrainei, unde o serie de revolte au fost iniţiate de mai multe zile de militanţi care cer organizarea unui referendum în vederea autonomiei regiunilor rusofone, în cadrul Ucrainei, sau alipirea la Rusia.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close