Antena 3 CNN Externe Ucraina l-a dat în judecată pe ministrul rus al Apărării

Ucraina l-a dat în judecată pe ministrul rus al Apărării

Ucraina l-a dat în judecată pe ministrul rus al Apărării
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    23 Iul 2014   •   12:25

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anunţat, marţi, începerea urmăririi judiciare împotriva ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a milionarului Konstantin Malofeev pentru că au format „grupuri înarmate ilegale” care să acţioneze în Ucraina, informează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat, grupurile formate de cei doi sunt „comandate de cetăţeni ruşi şi comit sistematic atacuri cu mână înarmată împotriva organelor puterii de stat, a unităţilor forţelor armate şi ale Gărzii Naţionale, a întreprinderilor şi organizaţiilor, ceea ce a provocat numeroase pierderi de vieţi omeneţti, distrugeri şi alte consecinţe grave”.

Ministrul rus este acuzat în special că a organizat „participarea unor persoane neidentificate la grupuri înarmate ilegale în teritoriul ucrainean”, în timp ce omului de afaceri i se reproşează în special finanţarea acestora.

În timp ce Kievul suspectează diferite unităţi ale forţelor armate ruse, şi în special serviciul de informaţii al acestora (GRU), că împrumută oameni şi arme rebelilor, Malofeev este cunoscut că a finanţat formaţiunea condusă de „ministrul apărării” autoproclamatei „Republici Populare a Doneţkului”, Igor Strelkov.

Iniţiativa ministrului ucrainean vine la o lună după ce un comitet de anchetă rus l-a acuzat că „a organizat şi condus începând din 12 aprilie 2014 o operaţiune armată vizând uciderea intenţionată de civili” în estul ţării.

Rusia a angajat aceeaşi procedură împotriva guvernatorului regiunii ucrainene Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, şi a unor înalţi responsabili ai Ministerului Apărării.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close