Antena 3 CNN Externe Ucraina nu şi-a găsit PACEA. Un nou episod sângeros a fost scris azi noapte în ţara de lângă noi

Ucraina nu şi-a găsit PACEA. Un nou episod sângeros a fost scris azi noapte în ţara de lângă noi

Ucraina nu şi-a găsit PACEA. Un nou episod sângeros a fost scris azi noapte în ţara de lângă noi
de O.P.    |    24 Feb 2014   •   06:04

 Deşi a fost eliberată de Ianukovici, Ucraina nu şi-a găsit pacea.  Este la un pas de faliment, tulburată de jale, doliu, dar şi de un nou conflict sângeros. A fost bătaie în toată regula în oraşul Kerci din Crimeea, o regiune cu mulţi nativi ruşi.

Protestatarii pro-ruşi, ce cereau separarea Crimeei de Ucraina, i-au fugărit şi i-au atacat cu bestialitate pe manifestanţii ce i-au rugat să respecte memoria martirilor căzuţi la revoluţia de pe Maidan.

În oraşul Kerci din peninsula Crimeea, protestatari pro-Moscova i-au luat la bătaie pe manifestanţii anti-guvernamentali care le cereau, de la un pupitru, să respecte memoria martirilor căzuţi la revoluţie.

Ruşii au ieşit în stradă pentru a cere separarea Crimeei de Ucraina şi chiar au încercat să dea jos drapelul ucrainean de pe clădirea primăriei.

În acest timp, ucrainenii continuă să doboare statuile cu Lenin din marile oraşe, semn de dispreţ faţă de apropierea lui Ianukovici de Moscova.

În timp ce protestele se extind în ţară, în piaţa Independenţei din Kiev s-a aşternut liniştea. În locul baricadelor, folosite drept apărare în faţa forţelor de ordine, au apărut altare de flori, lumânări şi fotografii ale revoluţionarilor morţi în conflictele sângeroase.

Maidanul, centrul revoluţionarilor, a devenit atracţie turistică pentru curioşi, care şi-au făcut poze în locul unde au curs râuri de sânge.

În tot acest timp, preşedintele destituit, Viktor Ianukovici, e căutat de autorităţile ucrainene. El a fugit pe ascuns din palatul prezidenţial cu doar câteva ore înainte de a fi lăsat fără atribuţii, şi s-ar putea ascunde la casa sa din Doneţk, după ce vameşii l-au împiedicat să iasă din ţară.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina proteste kiev
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close