Antena 3 CNN Externe UE extinde ajutoarele oferite fermierilor afectaţi de embargoul impus de Rusia

UE extinde ajutoarele oferite fermierilor afectaţi de embargoul impus de Rusia

UE extinde ajutoarele oferite fermierilor afectaţi de embargoul impus de Rusia
Sursa foto: Foto: fabricadecarne.ro
31 Iul 2015   •   10:22

Uniunea Europeană a anunţat joi că va continua să ajute exportatorii de lactate, fructe şi legume şi anul viitor, pentru a atenua impactul embargoului impus de Rusia asupra acestor bunuri, scrie BBC News online.
   
Comisia Europeană (CE) a anunţat că "plasa de siguranţă" pentru sectorul lactatelor din Europa va fi menţinută până în martie 2016, iar pentru producătorii de fructe şi legume până în iulie 2016.
   
Rusia a extins embargoul impus în urmă cu un an celei mai mari părţi a importurilor de alimente şi băuturi din UE până în augst 2016, în pofida faptului că sancţiunile occidentale afectează economia rusească.
   
Acest diferend a fost declanşat de criza din Ucraina.
   
Mulţi fermieri europeni se confruntă cu dificultăţi financiare din cauză că piaţa rusească este blocată, iar importurile chinezeşti de produse lactate europene au scăzut.
   
Agricultri francezi au blocat zilnic drumuri - iar joi proteste similare au apărut în Belgia. Agricultorii vor preţuri mai mari pentru produsele lor, afirmând că luptă să rămnă în afaceri.
   
În 2013, Polonia şi Lituania erau cei mai mari exportatori de fructe şi legume către Rusia.
   
Tensiuni între Est şi Occident
   
Occidentul a restricţionat creditarea băncilor ruseşti de stat, firmelor din domeniul apărării şi industriilor energetice şi a introdus interdicţii în eliberarea vizelor şi blocarea averilor multor oficiali ruşi de rang înalt din cauza acţiunilor Moscovei în Ucraina.
   
Sancţiunile au fost declanşate de anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014, iar ulterior au fost înăsprite, după ce Rusia a fost acuzată că-i înarmează pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei. Moscova a negat că-i ajută pe rebeli cu trupe şi armament greu.
   
"Este necesar să continuăm să oferim o plasă de siguranţă pentru a asigura securitatea producătorilor care continuă să se confrunte cu dificultăţi în legătură cu embargoul (rusesc)", a declarat comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close