Antena 3 CNN Externe Un canadian a deschis focul într-un tribunal din Filipine. Două persoane au fost ucise

Un canadian a deschis focul într-un tribunal din Filipine. Două persoane au fost ucise

Un canadian a deschis focul într-un tribunal din Filipine. Două persoane au fost ucise
22 Ian 2013   •   14:08

Un canadian, acuzat de deţinere ilegală de armament, a deschis focul, marţi dimineaţă, într-un tribunal din Filipine. Două persoane au fost ucise şi un procuror a fost rănit grav, înainte ca poliţiştii să reuşească să-l împuşte mortal pe atacator.

John H. Pope, a venit în faţa instanţei din oraşul Cebu, pentru a răspunde acuzaţiilor aduse. El a îmuşcat mortal un medic, vecinul care îl reclamase şi pe avocatul acestuia. Apoi a ieşit pe holul instituţiei şi a deschis focul asupra unui procuror, provocându-i răni grave.
În cele din urmă, forţele de ordine l-au anihilat, împuşcându-l mortal.

Şeful poliţiei regionale, Marcelo Garbo, a declarat că Pope a ignorat apelul de a se preda şi chiar a încercat să tragă şi în polţişti.

Conform presei locale, canadianul a fost reţinut de poliţie în 2011, după ce vecinul său a depus o plângere, în care menţiona că a fost ameninţat cu arma de către Pope.
La momentul acela, Pope s-a apărat spunând că pistolul pe care-l avea era pentru autoapărare.

Ameninţările au continuat şi asupra altor vecini din cartier, iar acest lucru l-a adus din nou în faţa instanţei. Pe lângă posesia ilegală de arme, Pope trebuia să răspundă şi pentru săvârşirea unor acte violente cu premeditare şi ameninţări cu moartea.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close