Antena 3 CNN Externe Un comandant al rebelilor din Ucraina apare în mijlocul protestatarilor din Ferguson: "Putin L-A TRIMIS să destabilizeze SUA!"

Un comandant al rebelilor din Ucraina apare în mijlocul protestatarilor din Ferguson: "Putin L-A TRIMIS să destabilizeze SUA!"

Un comandant al rebelilor din Ucraina apare în mijlocul protestatarilor din Ferguson: "Putin L-A TRIMIS să destabilizeze SUA!"
19 Aug 2014   •   12:40

Un comandant proeminent al miliţiilor din estul Ucrainei apare în imaginile surprinse în oraşul Ferguson, răscolit de proteste violente în ultima vreme.
O parte din presa de la Kiev speculează că de fapt bărbatul ar fi un agent secret al Moscovei, care acum are altă misiune: destabilizarea SUA.

Igor Strelkov a dispărut săptămâna trecută din regiunea Donetsk, imediat apărând zvonuri care sugerau că el ar fi fost grav rănit în conflictul armat. Camarazii săi pro-ruşi au declarat atunci că Strelkov a demisionat din funcţia de ministru al Apărării autoproclamatei Republici Populare Donetsk.

O versiune alternativă a apărut de curând şi este susţinută de un material video, care circulă pe reţelele sociale din Rusia.
Strelkov apare în rândul protestatarilor din oraşul american Ferguson, statul Missouri, localitate aflată acum sub stare de urgenţă şi condus de Garda Naţională.
Micuţul orăşel este în continuare scena unor proteste fără precedent, după ce un ofiţer de poliţie a împuşcat mortal un tânăr de culoare.

Internauţii susţin că Strelkov, care potrivit Kievului ar fi un agent secret rus, specialist în deturnarea manifestărilor sociale, ar fi fost trimis special de Putin într-o nouă misiune importantă: provocarea de revolte şi instaurarea haosului pe tărâmul Statelor Unite.

Din păcate pentru adepţii teoriei conspirative şi nu numai, materialul video este un fals grosolan. Autorii necunoscuţi au editat imaginile şi au suprapus o fotografie cu Strelkov.

Imaginile originale aparţin canalului RT, ai cărui reprezentanţi susţin că nu ştiu nimic despre situaţia actuală a lui Igor Strelkov.
Postul rus de televiziune spune că nu există dovezi care să susţină prezenţa lui Strelkov în Ferguson sau oriunde altundeva pe teritoriul SUA.

 

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close