Antena 3 CNN Externe Un copil britanic de 14 ani a fost arestat pentru implicare într-un complot terorist care viza Australia

Un copil britanic de 14 ani a fost arestat pentru implicare într-un complot terorist care viza Australia

Un copil britanic de 14 ani a fost arestat pentru implicare într-un complot terorist care viza Australia
de S.T.    |    20 Apr 2015   •   23:33

Un băiat britanic în vârstă de 14 ani a fost arestat preventiv pentru presupusa implicare în complotul terorist care viza ceremonii de comemorare a eroilor Primului Război Mondial programate în Australia, informează BBC News.
   
Adolescentul în vârstă de 14 ani a fost arestat în oraşul britanic Blackburn sub acuzaţia de pregătire a unui atac terorist.
   
Autorităţile australiene au confirmat că băiatul arestat în Marea Britanie are legături cu alţi cinci tineri arestaţi la Melbourne în cazul complotului care viza ceremoniile comemorative programate de Ziua Anzac. Marcată în fiecare an la 25 aprilie, Ziua Anzac comemorează militari din Australia şi Noua Zeelandă. Săptămâna viitoare sunt planificate numeroase evenimente, întrucât în acest an se împlinesc 100 de ani de la debarcarea la Gallipoli, în Turcia.
 
Potrivit serviciilor de informaţii britanice, copilul de 14 ani din Blackburn a comunicat online cu alţi tineri în vederea comiterii unui atac terorist.

Adolescenţi australieni, reţinuţi pentru plănuirea unui atac terorist la Melbourne

×
Subiecte în articol: atac terorist Australia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close