Antena 3 CNN Externe Un detaliu dă peste cap TOATĂ ancheta în cazul avionului "fantomă". Ce s-a întâmplat DUPĂ ce a dispărut de pe radar

Un detaliu dă peste cap TOATĂ ancheta în cazul avionului "fantomă". Ce s-a întâmplat DUPĂ ce a dispărut de pe radar

Un detaliu dă peste cap TOATĂ ancheta în cazul avionului "fantomă". Ce s-a întâmplat DUPĂ ce a dispărut de pe radar
de O.P.    |    12 Mar 2014   •   06:05

Evoluţie surprinzătoare în cazul avionului malaezian dispărut, sâmbătă, cu 239 oameni la bord.  Armata malaeziană susţine că aeronava s-a întors din drum şi a zburat sute de kilometri într-o direcţie diferită. Ceea ce ar însemna că, până acum, avionul a fost căutat în cu totul altă parte.

Dezvăluirea adânceşte şi mai mult misterul, deoarece nimeni nu ştie de ce piloţii au schimbat cursul. Şi se vorbeşte, din nou, de un act terorist.

Surse militare din Malaezia spun că, după ce a dispărut de pe radarele civile, avionul a virat spre vest şi a zburat cel puţin 500 de kilometri. A traversat peninsula malaeză şi a dispărut undeva deasupra Strâmtorii Malacca. Căutările s-au extins, acum, şi în această zonă.

Pentru ca avionul să dispară de pe radarele civile, dar să rămână vizibil pe cele militare, piloţii ar fi trebuit să oprească emiţătorul de la bord. Dar nimeni nu poate spune de ce ar fi făcut-o şi de ce s-ar fi întors din drum.

Noile dezvăluiri readuc în atenţie varianta deturnării sau a unui sabotaj comis de terorişti, ipoteză care părea, la un moment dat, puţin probabil.

Dar anchetatorii au în vedere şi ipoteza unor probleme personale care i-ar fi putut îndemna pe piloţi sau pe unii pasageri la un act necugetat. O altă dezvăluire tulburătoare a venit din Australia: o femeie a povestit că, în timpul unui zbor, copilotul avionului dispărut a invitat-o în cabină, împreună cu o prietenă.

Pe de altă parte, experţii cred că au soluţionat misterul telefoanelor mobile care continuă să sune, deşi posesorii lor se aflau în avionul dispărut. Se crede că soneria este, de fapt, un semnal emis de operatorul reţelei care arată că telefonul a fost distrus fără să fi fost deconectat.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close