Antena 3 CNN Externe Un restaurant din Kabul, ţinta unui atentat sinucigaş, în urma căruia două persoane au murit şi alte 15 au fost rănite

Un restaurant din Kabul, ţinta unui atentat sinucigaş, în urma căruia două persoane au murit şi alte 15 au fost rănite

Un restaurant din Kabul, ţinta unui atentat sinucigaş, în urma căruia două persoane au murit şi alte 15 au fost rănite
02 Ian 2016   •   09:44

Două persoane au decedat şi alte 15 au fost rănite după ce o bombă a fost detonată în faţa cafenelei Le Jardin din Kabul, locul unde se strângeau oamenii de afaceri afgani, informează The Guardian.

Un individ necunoscut a detonat maşina în care se afla chiar în faţa localului cu specific franţuzesc din Kabul, în prima zi din an, omorând două persoane şi rănind alte 15, marcând astfel o serie de atacuri ale insurgenţilor.

Atentatul vine la doar o zi după ce autorităţile din Afganistan au anunţat noi negocieri cu Pakistanul, în vederea reglementării relaţiilor cu insurgenţii talibani.

"Confirmăm faptul că o bombă amplasată în interiorul unei maşini a fost detonată în faţa restaurantului Le Jardin. Doi afgani au fost omorâţi şi alţi 15 au fost răniţi", a declarat Fraidoon Obaidi, şeful departamentului de investigaţii criminale din Kabul.

Reprezentanţii spitalului de urgenţă din Kabul, administrat de autorităţile italiene, au confirmat pe Twitter că printre victime se află şi un copil de 12 ani, declarat mort la sosire.

Ultimul atac vine la doar câteva zile după ce şeful armatei pakistaneze, Gen. Raheel Sharif, a vizitat oraşul Kabul pentru a încerca să pregătească terenul în vederea unor negocieri de pace cu talibanii.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close