Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Uniunea Europeană se opune ferm colonizării israeliene

Uniunea Europeană se opune ferm colonizării israeliene

Uniunea Europeană se opune ferm colonizării israeliene
Sursa foto: Foto: aljazeera.com
17 Noi 2014   •   22:17

Uniunea Europeană 'se opune ferm' continuării colonizării în teritoriile palestiniene, refuzând însă orice 'sancţiune' împotriva Israelului, a afirmat luni şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, scrie AFP.

Federica Mogherini a dezminţit existenţa unui document pregătitor al UE privind sancţiuni împotriva Israelului, după cum indica la sfârşitul săptămânii trecute cotidianul israelian Haaretz. 'Nu există un plan de acest tip', a declarat ea în cursul unei conferinţe de presă.

'Discuţiile noastre din prezent se axează pe modul în care să ne angajăm într-o manieră pozitivă cu Israelul şi palestinienii pentru a relansa procesul de pace, nu pe faptul de a sancţiona sau izola pe cineva', a subliniat Federica Mogherini.

Într-un comunicat publicat la încheierea reuniunii lunare de la Bruxelles, miniştrii europeni de externe au afirmat că 'UE se opune ferm recentei exproprieri de terenuri în apropiere de Betleem, noilor proiecte de construcţii' şi 'continuării demolărilor, inclusiv proiectelor finanţate de către UE'. De altfel, UE interzice din luna ianuarie orice finanţare prin fonduri europene a unor programe sau firme care activează în colonii.

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close