Antena 3 CNN Externe Vacanţele în Grecia se ieftinesc brusc. Merită să profiţi de criză pentru o vacanţă la Egee?

Vacanţele în Grecia se ieftinesc brusc. Merită să profiţi de criză pentru o vacanţă la Egee?

Vacanţele în Grecia se ieftinesc brusc. Merită să profiţi de criză pentru o vacanţă la Egee?
Sursa foto: Foto: bzi.ro
02 Iul 2015   •   11:19

Criza ieftineşte vacanţele în Grecia. Hotelierii au redus deja preţurile şi speră ca turiştii să facă abstracţie de situaţia din ţara lor şi să umple plajele şi staţiunile elene. Mai mult şi alimentele se ieftinesc, astfel că românii pot petrece un sejur acolo la preţuri foarte mici. Spre exemplu, în Marea Britanie, preţul unui sejur de şapte zile a scăzut la jumătate. În România, pe site-urile de rezervări turistice, mai multe hoteluri au oferte de cazare reduse cu 22% până la 65% în Mykonos. Pe termen lung, preţurile ar putea scădea şi mai mult.

Şeful Asociaţiei Elene a Companiilor de Turism(SETE), Andreas Andreadis, a spus că rezervările hoteliere scad cu 50.000 pe zi, din cauza evenimentelor din ţară.

Mai mult, date publicate miercuri de site-urile Travelplanet 24 şi Airtickets au arătat că rezervările de bilete de avion pentru Grecia, destinate perioadei iulie-septembrie, au scăzut cu până la 50%. Rata anulărilor a crescut de la un nivel mediu de 1,05% la 7,2%, începând din 27 iulie, cu un vârf de 22% înregistrat luni.În mod similar, rezervările de bilete pentru feriboat-uri, care au crescut cu 10% până pe 25 iunie, faţă de intervalul similar din 2014, au scăzut ulterior cu 60% după anunţarea referendumului de către premierul Alexis Tsipras.

Specialişti spun că în prezent nu există riscuri pentru turişti, fiindcă turismul este principala sursă de venit a multor greci. Dacă turişti îşi iau câteva măsuri de siguranţă recomandate de specialişti se vor putea bucura liniştiţi de o vacanţă frumoasă şi foarte ieftină în Grecia.

„Vorbind de termen lung, de un an de zile, marii tour-operatori fac majoritatea planurilor în turism cu mult timp înainte. Dacă prin absurd se va trece din nou la drahmă şi se va renunţa la euro, atunci preţurile vor scădea, pentru că grecii vor avea nevoie de bani, vor vrea turişti", spune Răzvan Pascu, consultant în turism. Şi alimentele importante din Grecia ar putea costa mai puţin. Dacă grecia va trece la vechea monedă naţională impactul va fi cu atat mai mare.

„Un impact mai puternic s-ar simţi în momentul în care Grecia ar trece la drahmă, atunci moneda s-ar devaloriza şi ar permite chiar exportatorilor de materii prime să concureze prin preţ pe pieţele externe", spune Claudiu Cazacu, broker.

Mulţi turişti sunt însă speriaţi fiindcă în ultiele zile HAOSUL a pus stăpânire pe Grecia. Oamenii au leşinat la cozi pentru a-şi putea scoate banii din bănci.

Grecia a primit un AVERTISMENT DUR din partea FMI care se aşteaptă ca guvernul elen să oprească criza din această ţară

×
Subiecte în articol: vacante Grecia
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close