Antena 3 CNN Externe Vine vânt de RĂZBOI dinspre Rusia. Acuzaţia dură făcută de un lider rus cu privire la America

Vine vânt de RĂZBOI dinspre Rusia. Acuzaţia dură făcută de un lider rus cu privire la America

Vine vânt de RĂZBOI dinspre Rusia. Acuzaţia dură făcută de un lider rus cu privire la America
de O.P.    |    20 Mar 2015   •   07:20

Liderii Uniunii Europene au decis să păstreze sancţiunile aplicate Rusiei şi anul viitor, dacă Moscova nu va respecta toate punctele acordului de la Minsk. Este decizia anunţată la finalul primei zile de lucru a summitului UE.  În acest context deosebit de tensionat, aplicaţiile militare stârnesc îngrijorări în rândul marilor puteri.

Lituania a sporit măsurile de securitate, după ce au apărut informaţii conform cărora militari ruşi ar tranzita această ţară spre regiunea rusă Kaliningrad.

Armata a mărit efectivele mobilizate la exerciţiile militare de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Peste 80 de mii de militari ruşi, nave de război, forţe din apărarea antiaeriană, blindate şi bombardiere strategice participă la aplicaţiile militare. Drept răspuns la mobilizările forţelor ruseşti, armata lituaniană a demarat şi ea antrenamente pentru trupele de reacţie rapidă şi va reintroduce serviciul militar obligatoriu.

În acest context tensionat, preşedintele Vladimir Putin a cerut miliardarilor şi oamenilor de afaceri să repatrieze capitalul din străinătate. Liderul de la Kremlin a avertizat că ar putea fi introduse măsuri ce ar putea bloca fondurile păstrate în afara ţării. 

În plus, retorica acidă a Moscovei împotriva Statelor Unite ale Americii a ieşit, din nou, la iveală, prin vocea ministrului rus de Externe. El a acuzat SUA că aplaudă acţiunile Kievului ce încalcă acordul semnat la Minsk.

SERGHEI LAVROV, ministrul de Externe al Rusiei: "Are loc un fenomen destul de paradoxal, când o încălcare grosolană de către conducerea ucraineană a propriilor obligații pe marginea acordurilor de la Minsk din 12 februarie este salutată de conducerea SUA."

Aseară, la finalul primei zile a summitului UE, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat că sancţiunile impuse Rusiei ar putea continua şi anul viitor, dacă nu vor fi respectate toate punctele acordului de la Minsk. Sancţiunile s-au dovedit a fi un instrument util pentru a aduce Rusia înapoi la masa negocierilor, a justificat Tusk.

×
Subiecte în articol: razboi Rusia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close