Antena 3 CNN Externe Zeci de medici şi specialişti militari din Canada, trimşi în Sierra Leone pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola

Zeci de medici şi specialişti militari din Canada, trimşi în Sierra Leone pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola

Zeci de medici şi specialişti militari din Canada, trimşi în Sierra Leone pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2014   •   08:27

Canada va mobiliza 40 de medici şi alţi specialişti militari în sănătate în Sierra Leone pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola din Africa de Vest, relatează AFP.
   
Potrivit ministrului canadian al Apărării, Rob Nicholson, militarii, medicii, infirmierele, tehnicienii medicali şi personalul de susţinere vor fi trimişi pentru o perioadă maximă de şase luni alături de omologii lor britanici la centrul Kerry Town, care tratează populaţia infectată cu acest virus.
   
Ministrul Sănătăţii, Rona Ambrose, a promis un nou ajutor în valoare de 20,9 milioane de dolari (15 milioane de euro) pentru zece organisme umanitare canadiene care luptă pe teren împotriva epidemiei.
   
Guineea, Liberia şi Sierra Leone se confruntă cu o penurie de medici, infirmiere, asistenţi psihosociali, ingineri pentru apă şi asanare, precum şi specialişti în prevenţia şi controlul infecţiilor, a declarat ea.
   
"Cerem personalului din domeniul Sănătăţii să se alăture luptei împotriva Ebola", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.
   
Crucea Roşie canadiană se va ocupa de recrutarea personalului voluntar şi de formarea acestuia. Voluntarii vor fi trimişi în misiuni de două luni în regiune.
   
Ebola provocat moartea a aproximativ 5.700 de persoane din cele 16.000 de cazuri înregistrate în ultimul an.

×
Subiecte în articol: Ebola epidemie ebola virus ebola
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close