Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de credincioşi au participat la slujba de Florii de la Vatican

Zeci de mii de credincioşi au participat la slujba de Florii de la Vatican

Zeci de mii de credincioşi au participat la slujba de Florii de la Vatican
17 Apr 2011   •   16:08

Papa Benedict al XVI-lea a introdus oficial creştinii din toată lumea în Săptămâna Sfântă. Zeci de mii de credincioşi din toate colţurile lumii au particiapat la slujba de Florii de la Vatican şi au fluturat tradiţionalele crengi de măslin. La fel s-a întâmplat şi la Ierusalim.

Catolicii au intrat oficial în săptămâna sfântă, odată cu slujba Papei Benedict de la Vatican.

Discursul Suveranului Pontif a fost axat pe relaţia omului cu Dumnezeu şi cum acesta poate fi ameninţat de dezvoltările tehnologice. Papa Benedict al 16 lea a avertizat că progresul determină şi posibilitatea apariţiei Răului şi a amintit pentru asta dezastrele naturale şi războaiele care au afectat lumea în ultimele luni.

Ultima duminică dinaintea Paştelui a fost marcată şi în Israel. Mii de creştini au sărbătorit în oraşul sfânt intrarea lui Iisus în Ierusalim pe un măgar, simbolul păcii în lumea antică. Şi aici oamenii au îndemnat ca în fiecare an la pacea mult dorită în zona frământată de convulsii sociale şi atentate.

Floriile au fost sărbătorite cu mare fast şi de greco-catolici.

Credincioşi prezenţi în număr mare în bisericile din Grecia s-au rugat pentru bunăstare şi stabilitate, cu câteva zile înaintea unui nou pachet de măsuri economice care urmează să fie aprobat de guvernul Papandreu.

 

×
Subiecte în articol: Papa Benedict Vatican Florii credinciosi
Parteneri
Sticlele ce nu vor mai fi acceptate de aparatele de reciclare, de la 1 iulie
x close