Antena 3 CNN High Tech AVERTISMENT de la Uniunea Europeană: „Ar trebui să vă ÎNCHIDEŢI contul de Facebook"

AVERTISMENT de la Uniunea Europeană: „Ar trebui să vă ÎNCHIDEŢI contul de Facebook"

AVERTISMENT de la Uniunea Europeană: „Ar trebui să vă ÎNCHIDEŢI contul de Facebook"
Sursa foto: Foto: arstechnica.com
de M.Z.    |    27 Mar 2015   •   11:36

Datele personale de pe profilul de Facebook nu sunt bine protejate, încât platforma să asigure intimitatea acelor informaţii, a atras atenţia avocatul Comisiei Europene, Bernhard Schima.

 
În acest caz, asigură oficialii, cel mai sigur este ca cei de pe teritoriul continental să-şi închidă conturile, dacă vor să-şi păstreze informaţiile private în siguranţă faţă de serviciile de securitate americane.
 
"Ar trebui să vă închideţi contul de Facebook, dacă aveţi unul", a avertizat Bernhard Schima, avocatul Comisiei Europene, informează Guardian în ediţia on-line.
 
Potrivit Comisiei Europene, acordul Safe Harbour - un pact între Statele Unite şi Europa, pentru transferul transfrontalier de date - nu este suficient de sigur pentru a proteja informaţiile.
 
Astfel, a explicat avocatul, datele europenilor care sunt trimise către companiile americane nu pot fi sigure şi vor fi interceptate. 
 
Prevederile Safe Harbour atestă că firmele din Statele Unite nu au voie să transfere datele utilizatorilor din Uniunea Europeană. 
 

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close