Antena 3 CNN High Tech Link-urile de pe FaceBook infectează unul din cinci calculatoare

Link-urile de pe FaceBook infectează unul din cinci calculatoare

Link-urile de pe FaceBook infectează unul din cinci calculatoare
Sursa foto: Foto: uk.ibtimes.com
24 Noi 2010   •   23:04

Unul din cinci utilizatori ai FaceBook este expus la malware din cauza link-urilor pe care le accesează pe site-ul de socializare, susţin cercetători din domeniul securităţii online, citaţi de BBC News. Compania BitDefender a anunţat detectarea unor astfel de link-uri periculoase în fluxul news feed al FaceBook, la peste 20% dintre utilizatorii site-ului de socializare.

Printr-un click pe un link “infectat”, utilizatorii se pot trezi cu viruşi instalaţi pe calculator. FaceBook susţine că a demarat deja un program de identificare şi îndepărtare a acestor link-uri.

Specialiştii BitDefender au stabilit aceste cifre după analiza datelor a 14.000 de utilizatori FaceBook care şi-au instalat o aplicaţie de securitate denumită safego, specială pentru site-ul de socializare.

La o lună de la lansarea safego, acesta a analizat 17 milioane de postări pe FaceBook, potrivit BitDefender. Majoritatea infecţiilor au fost asociate cu aplicaţii scrise de dezvoltatori independenţi, care promiteau recompense pentru a-i determina pe utilizatori să-şi instaleze malware-ul, susţin experţii companiei de securitate.

×
Subiecte în articol: Facebook malware virus calculator computer
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close