Antena 3 CNN High Tech SpaceX încearcă din nou să lanseze o rachetă Falcon 9, după ce ultima dată lansarea a eşuat

SpaceX încearcă din nou să lanseze o rachetă Falcon 9, după ce ultima dată lansarea a eşuat

SpaceX încearcă din nou să lanseze o rachetă Falcon 9, după ce ultima dată lansarea a eşuat
Sursa foto: Foto: SpaceX.com
21 Dec 2015   •   10:34

Firma americană SpaceX va face luni cea de a doua tentativă de lansare a unei rachete Falcon 9 care va transporta 11 sateliți comerciali, prima după ce în urmă cu șase luni o altă rachetă Falcon 9 s-a rupt în bucăți, în aer, la două minute după decolare, informează Agerpres.

Această a doua încercare va avea loc la Cape Canaveral, la ora locala 08:33 pm (01:33 GMT), a declarat firma SpaceX.

De asemenea, lansarea de luni seara ar putea avea și o șansă cu 10 la sută mai mare de aterizare în condiții bune, a declarat pe Twitter directorul executiv al companiei Elon Musk.

Firma SpaceX a precizat că va încerca pentru prima dată o aterizare a Falcon 9 pe o platformă fixă de pe sol.

Reutilizarea unei părți a rachetei va fi esențială pentru economisirea de bani pentru companiile intrate în industria aerospațială, notează agenția DPA.

Firma încercase anterior să aterizeze pe o platformă plutitoare, dar racheta a căzut în două rânduri peste ea la aterizare.

Racheta folosită la lansarea actuală este o nouă versiune a Falcon 9, racheta care eșuase în luna iunie în timpul unei misiuni de reaprovizionare a Stației Spațiale Internaționale.

Vehiculul a explodat din cauza unui "eveniment de suprapresiune" dintr-un rezervor de combustibil, cauzat probabil de ruperea unei cleme metalice în interiorul rachetei, la două minute după decolare, potrivit unei anchete a companiei SpaceX, amintește agenția DPA.

×
Subiecte în articol: SpaceX
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close