Antena 3 CNN High Tech Recordurile jocurilor pe calculator. Ei sunt marii "sportivi" de... apartament

Recordurile jocurilor pe calculator. Ei sunt marii "sportivi" de... apartament

Recordurile jocurilor pe calculator. Ei sunt marii "sportivi" de... apartament
Sursa foto: Foto: bigmonsterstrikesback.com
15 Ian 2013   •   07:41

Cartea Recordurilor Guinness s-a adaptat la vremurile noi şi publică un supliment dedicat în exclusivitate jocurilor pe calculator. Ediţia din acest an conţine câteva recorduri într-adevăr impresionante atât ca performanţe cât şi în ceea ce priveşte vârsta jucătorilor.

Mulţi sportivi de apartament au devenit vedete ale fotbalului virtual datorită popularului joc FIFA. Dar performanţa lui Jacob Gaby, un băiat de 15 ani din Anglia, este greu de egalat. El a înscris, într-o singură partidă, nu mai puţin de... 189 de goluri. A ajuns, astfel, în Cartea Recordurilor, deşi a vrut doar să-şi demonstreze talentul la joc în faţa fratelui mai mare.

Un alt joc, Gran Turismo, l-a făcut celebru pe un adolescent din Ţara Galilor. La 19 ani, el a devenit cel mai tânăr campion naţional din istoria jocului. Pe lângă înscrierea în Cartea Recordurilor, a fost răsplătit şi cu... volanul unei maşini adevărate, cu care participă, acum, la curse cât se poate de reale.

Ediţia specială a Cărţii Guinness conţine şi recorduri de alt gen. Un inginer canadian este citat drept creator al celei mai mici maşini de jocuri video din lume. El a lucrat şase luni la jucăria care măsoară mai puţin de 13 centimetri.

Unul din cele mai simpatice recorduri îi aparţine lui Brett Martin, din Colorado: cea mai mare colecţie de figurine şi alte obiecte asociate cu jocurile video. Brett şi-a început colecţia la opt ani, când părinţii i-au dăruit o figurină a legendarului Mario, eroul unora din primele jocuri pe calculator. Devenită muzeu, colecţia numără acum peste opt mii de piese cărora americanul le adaugă, mereu, altele noi. Copiii săi sunt mari fani ai colecţiei, dar Brett recunoaşte că soţia este doar... "tolerantă" faţă de pasiunea sa.


×
Subiecte în articol: FIFA Cartea Recordurilor
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close