Antena 3 CNN Actualitate Media Antena 3, victima unui atac informatic: o ştire-spam anunţă moartea preşedintelui Băsescu

Antena 3, victima unui atac informatic: o ştire-spam anunţă moartea preşedintelui Băsescu

Antena 3, victima unui atac informatic: o ştire-spam anunţă moartea preşedintelui Băsescu
Sursa foto: Foto: sydney.edu.au
28 Mai 2011   •   17:45

Un atac informatic afectează adresele de e-mail din România. Subiectul mailului surprinde prin gravitatea informației, provocând primitorul să deschidă un link de unde se descarcă un virus executabil, nociv pentru computer. Pentru a da și mai multă credibilitate informației, autorii atacului au folosit numele postului de știri Antena 3 în denumirea adresei de la care pare primită știrea, mai exact: "[email protected]", adresă inexistentă.

Iată textul integral al mailului:

"Subiect - Socant! Presedintele Basescu a suferit un accident mortal!

Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in
premiera aici (link)"

Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic și vă avertizăm să nu accesați link-ul, pentru a vă proteja calculatorul.

Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a răspândi viruși în masă. Destul de rare în România, la nivel mondial sunt frecvent utilizate. În octombrie 2010, într-un alt atac informatic la nivel național, un mail ce părea primit de la Ministerul de Finanțe informa privind așa-zise rambursări de impozite.

×
Subiecte în articol: atac informatic virus calculator
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close