Antena 3 CNN Actualitate Media "În România a început războiul". Presa internaţională comentează evenimentele politice din ţara noastră

"În România a început războiul". Presa internaţională comentează evenimentele politice din ţara noastră

"În România a început războiul". Presa internaţională comentează evenimentele politice din ţara noastră
Sursa foto: Foto: Le Monde
04 Iul 2012   •   07:11

Liderul grupului popular din Parlamentul European, Joseph Daul, se declară "absolut indignat" de recentele evoluţii politice generate în România de coaliţia la putere. El va solicita Comisiei Europene, în numele grupului PPE,  verificarea conformităţii acestor evenimente cu standardele europene.

Şi presa internaţională a dezbătut intens schimbările care au avut loc ieri pe scena politică de la Bucureşti. Ziarele străine spun că în România a început războiul politic, o luptă deschisă între premier şi preşedinte.  Nu au fost trecute cu vederea nici poziţiile luate de ambasadorul american la Bucureşti ori cele ale oficialilor europeni.

O fotografie a Preşedintelui Traian Băsescu domină articolul despre situaţia din România publicat de Le Monde. "Războiul este deschis în România, între noua coaliţie de centru-stânga, aflată la putere, Uniunea Social Liberală şi Preşedintele de centru-dreapta, Traian Băsescu.", spune ziarul francez.

Evenimentele de pe scena politică de la Bucureşti au fost comentate intens şi de Agenţia France Presse, care anunţă că "majoritatea aflată la putere în România lansează o ofensivă-surpriză contra Preşedintelui".

Şi ziarul francez Le Parisien a urmărit lupta politică din România, iar în Spania, El Pais i-a urmat exemplul.

Peste ocean, Washigton Post a prezentat poziţia ambasadorului american la Bucureşti, Mark Gitenstein. "Statele Unite sunt îngrijorate de instituţiile democratice româneşti în timp ce Prim Ministrul şi Preşedintele se luptă pentru putere, titrează ziarul american.

Presa italiană, de asemenea, a dat atenţie celor întâmplate la noi. "Premierul Ponta către Preşedinte: Gata cu ameninţările la adresa guvernului!", e unul dintre titlurile ziarelor din Peninsulă.

Reuters, în schimb constată că Premierul Victor Ponta şi Partidul său sunt acuzaţi că vor să desfiinţeze Curtea Constituţională, care a notificat autorităţile europene despre ameninţările la adresa independenţei sale.

Situaţia de la Bucureşti a fost comentată şi de ziare din China, dar şi din Pakistan ori Qatar.














×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close