Antena 3 CNN Actualitate Media Ponta: În Germania fosta securitate are în continuare cei mai buni oameni. Aceasta a investit şi în Băsescu

Ponta: În Germania fosta securitate are în continuare cei mai buni oameni. Aceasta a investit şi în Băsescu

Ponta: În Germania fosta securitate are în continuare cei mai buni oameni. Aceasta a investit şi în Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Aug 2012   •   23:19

Primul ministru Victor Ponta a declarat, vineri seara, în cadrul emisiunii „Vorbe grele“ că, în Germania, fosta securitate a lui Ceauşescu are în continuare cei mai buni oameni. Preşedintele PSD a adăugat că această veche securitate a investit şi în preşedintele Traian Băsescu cu excepţia a mici insuliţe'.
   
El a spus că viitorul Congres al PES nu va avea loc, cel mai probabil, la Bucureşti, mai ales în condiţiile în care în Germania au loc alegeri în perioada preconizată dar şi în contextul criticilor primite de România în ultima perioadă pe marginea referendumului din 29 iulie a.c .
   
„Liderii PSD mi-au spus 'Domnule, în Germania principalele mijloace de presă au fost foarte critice cu România, noi suntem într-o bătălie cumplită la noile alegeri(...) Şi îmi doresc să piardă doamna Merkel. Şi mi-au spus că nu ar veni la Bucureşti. Ideea ar fi fost că, dacă ar fi venit la Bucureşti, după ce ne-a făcut presa germană... Congresul nu se putea muta pentru că a fost stabilit acum un an. (...) Eu am fost cel care am zis 'Domnule, eu nu vreau să creez probleme mai ales că viitorul secretar general al PES va fi chiar din partea SPD“, a declarat premierul Ponta.

Potrivit acestuia, vechea securitate are în continuare cei mai buni oameni în Germania.
   
„În Germania fosta securitate a lui Ceauşescu şi acum preluată are în continuare cei mai buni oameni. Dacă vă uitaţi, scriu numai ce trebuie despre România, din ciclul 'servim ţara'. Că-i cheamă Schwartz, dar vorbesc româneşte ca mine, ca dvs, Schwartz sunt numai la suflet... Ideea a fost, eu nu sunt genul care nu vreau să creez probleme. Sincer acum cred că o să câştigăm alegerile dar, în acelaşi timp, e un tip de frustrare şi de supărare a românilor faţă de modul în care am fost trataţi. (...) Dacă ne uitam acum atacurile au venit in special de la popularii germani“, a afirmat Ponta.
   
Întrebat în legătură cu viitoarea coabitare cu şeful statului, premierul a răspuns ironic.

„O să-l rog pe dumnealui să meargă şi o să-i propun: Domnule preşedinte, cred că este important ca dvs. să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi: dragi colegi europeni, nu luaţi în serios ceea ce am spus despre lovitura de stat, m-am întors. (...) În Schengen nu am intrat nici pe vremea lui Boc, probabil că nici acum“, a mai spus Victor Ponta.


×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close