Antena 3 CNN Actualitate Media Scandalul News of The World: Fostul redactor-şef al tabloidului britanic a fost reţinut

Scandalul News of The World: Fostul redactor-şef al tabloidului britanic a fost reţinut

Scandalul News of The World: Fostul redactor-şef al tabloidului britanic a fost reţinut
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2011   •   14:52
Fost director de comunicare al premierului britanic David Cameron, Andy Coulson, a fost reţinut vineri, în cadrul anchetei asupra interceptărilor telefonice ilegale practicate de publicaţia News of the World, informează AFP. Coulson a deţinut funcţia de redactor-şef al tabloidului.

Potrivit unui comunicat al Scotland Yard, Andy Coulson, în vârstă de 43 de ani, este bănuit de "participare la ascultări telefonice ilegale" şi corupţie. El s-a prezentat vineri dimineaţă la un comisariat din sudul Londrei şi a fost ulterior plasat în detenţie.

Coulson a fost numit director de comunicare al lui Cameron în 2010, însă a fost nevoit să demisioneze din funcţie în ianuarie, după un prim val de dezvăluiri privind interceptarea ilegală a convorbirilor unor personalităţi în anii 2000.

Premierul David Cameron este nevoit acum să dea explicaţii Opoziţiei care îl acuză pentru legăturile cu fostul redactor-şef şi numirea acestuia în echipa sa. "Decizia de a-l numi a fost a mea şi numai a mea şi îmi asum întreaga responsabilitate", a declarat Cameron vineri.


 

×
Subiecte în articol: scandal
Parteneri
Ce se întâmplă cu amenzile de circulație, de la 1 iulie
x close