Antena 3 CNN Actualitate Media Vosganian, despre scandalul miniştrilor penali din MCV: AFP e de vină. "Presa de la noi şi-a cerut scuze"

Vosganian, despre scandalul miniştrilor penali din MCV: AFP e de vină. "Presa de la noi şi-a cerut scuze"

Vosganian, despre scandalul miniştrilor penali din MCV: AFP e de vină. "Presa de la noi şi-a cerut scuze"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    01 Feb 2013   •   17:27

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a primit scuze din partea presei de la noi, după ce jurnaliştii de la un site de ştiri au scris că liberalul este cercetat penal, după ce a apărut raportul Comisiei Europene.

"E greu să-ţi aperi onoarea. (...) Hotnews şi-a cerut scuze, m-a sunat redactorul-şef şi mi-a spus că, în legătură cu mine s-a pripit cu informaţia fără să o verifice. Pe site-ul Hotnews există această rectificare, cum că eu nu sunt cercetat penal. (...) Am 23 de ani de politică, dar n-am trecut niciodată pe acolo", a spus ministrul Vosganian, vineri, la emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

Liberalul spune că a fost întrebat de mai mulţi jurnalişti ce intenţionează să facă în acest caz, dacă se va adresa Comisiei Europene.

"La Comisia Europeană, ar trebui să ceară un punct de vedere Guvernul. Agenţia de informaţii care a dat această ştire, AFP, s-a lăsat atrasă în această capcană, deşi de obicei e atentă", a apreciat Vosganian.


Potrivit Agenţiei France-Presse, o sursă din cadrul Comisiei  Europene ar fi afirmat că doi dintre miniştrii la care face referire raportul MCV, prezentat miercuri, sunt Liviu Dragnea şi Varujan Vosganian. Potrivit acesteia, al treilea ar fi Relu Fenechiu.

Joi, premierul Victor Ponta a contrazis raportul Comisiei, declarând că nu există trei miniştri suspectaţi de fapte de corupţie, aşa cum se menţionează în raportul MCV, ci numai doi. Din lista lui Ponta, lipsea Vosganian.

Tot joi, la numai o zi de la publicarea raportului MCV pentru România, Comisia Europeană a revenit asupra afirmaţiilor şi a rectificat datele din document, spunând că este vorba despre doi miniştri penali, şi nu trei.




×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close