Antena 3 CNN Show Nunta regala Nunta regală, între investiţie şi profit: Marea Britanie va câştiga 750 milioane de lire

Nunta regală, între investiţie şi profit: Marea Britanie va câştiga 750 milioane de lire

Nunta regală, între investiţie şi profit: Marea Britanie va câştiga 750 milioane de lire
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
27 Apr 2011   •   10:09
Marea Britanie investeşte în nunta regală, dar va obţine şi profituri de pe urma aceluiaşi eveniment. 750 de milioane de lire, potrivit unor estimări. Iar de profitat, încearcă oricine. De la hotelierii care oferă pachete regale, cu valet şi apartamente luxoase, până la comercianţii din stradă, care vând suveniruri cu prinţul William şi Kate Middleton.

De la prezervative la steaguri, de la cărti de joc la căni, cu doar câţiva euro, o iei pe Kate acasa. Iar poza folosită nici macar nu este una prea reuşită. Oricum, afacerea este una profitabilă comercianţi. O jumătate de lirã pentru o felicitare, o liră şi jumătate pentru un magnet cu mirii, 7 lire pentru o cană, aproape 10 pentru o cutie cu biscuiţi. Suvenirurile au ajuns în magazine acum o lună. Iar unele dintre ele s-au epuizat deja.

Comerciantii se straduiesc să îşi refacă rapid stocurile, pentru că zilele următoare se aşteaptă la vânzări şi mai mari. Până acum, cei mai mulţi cumpărători au fost britanicii, dar acum turiştii sunt şi ei în căutare de mărturii de la nuntă. Numai din suveniruri încasările vor fi undeva la 50 de milioane de lire sterline.

Un million de turişti sunt aşteptaţi vineri în capitala britanică, de două ori mai mulţi decât în mod obişnuit pentru această perioadă.
 

 

 

×
Subiecte în articol: nunta regala profit william kate middleton
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close