Antena 3 CNN Show Tabloid Suedia. O reclamă a fost interzisă pentru că portretiza bărbaţii ca "obiecte sexuale"

Suedia. O reclamă a fost interzisă pentru că portretiza bărbaţii ca "obiecte sexuale"

Suedia. O reclamă a fost interzisă pentru că portretiza bărbaţii ca "obiecte sexuale"
03 Feb 2011   •   17:00

O reclamă suedeză care prezenta un bărbat musculos care purta doar o pereche de chiloţi a fost considerată ofensatoare bărbaţilor, pentru că îi prezenta ca fiind doar "nişte obiecte sexuale". Instituţia care reglementează reclamele în Suedia s-a plâns de respectivul afiş ce promova firma de cablu Boxer, în care un bărbat pe nume Robert îşi arăta pectoralii.

"Chiar dacă intenţia era să promoveze în mod umoristic o legătură între bărbat şi produs, bărbatul este prezentat, prin postura lui şi lipsa hainelor, ca un obiect sexual într-un mod denigrator pentru masculi în general. Picioarele, pieptul, braţele şi abdomenul bărbatului sunt foarte musculoase, iar linia organelor genitale este vizibilă prin chiloţi", se arată în comunicatul instituţiei, citat de The Telegraph.

Instituţia a subliniat asftel încă o dată devotamentul suedezilor faţă de ideea egalităţii între sexe.

Boxer, care l-a folosit pe Robert pentru a promova pachetele reţelei în ultimii 10 ani, şi-a apărat poziţia, negând acuzaţiile de exploatare sexuală. În apărarea companiei au sărit mai mulţi bărbaţi din mediul online, care au catalogat afişul ca fiind inofensiv.

×
Subiecte în articol: Suedia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close