Antena 3 CNN Life Oamenii de ştiinţă au descoperit substanţa care încetineşte îmbătrânirea. Se găseşte în fructe şi legume

Oamenii de ştiinţă au descoperit substanţa care încetineşte îmbătrânirea. Se găseşte în fructe şi legume

Oamenii de ştiinţă au descoperit substanţa care încetineşte îmbătrânirea. Se găseşte în fructe şi legume
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Oct 2018   •   23:48

Un produs natural care se găseşte în multe fructe şi legume contribuie la eliminarea celulelor deteriorate din corp, ceea ce îmbunătăţeşte substanţial sănătatea şi durata de viaţă, se arată într-un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea din Minnesota.

Studiile anterioare publicate la începutul acestui an în revista „Nature Medicine” de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Minnesota, Paul D. Robbins şi Laura J. Niedernhofer şi de cercetătorii clinicii Mayo, James L. Kirkland şi Tamara Tchkonia, au arătat că este posibil să se reducă povara celulelor deteriorate, aşa zisele celule senescente, şi să extindă durata de viaţă şi să îmbunătăţească starea de sănătate, chiar şi atunci când tratamentul a fost iniţiat la vârste foarte înaintate.

Ei au demonstrat acum că tratamentul şoarecilor în vârstă cu produsul natural Fisetin, găsit în multe fructe şi legume, are, de asemenea, efecte pozitive semnificative asupra sănătăţii şi duratei de viaţă, relatează Science Daily.

×
Subiecte în articol: substanta imbatranire fructe legume
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close