Antena 3 CNN Life Sfatul celebrului bucătar Gordon Ramsay. Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant

Sfatul celebrului bucătar Gordon Ramsay. Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant

Sfatul celebrului bucătar Gordon Ramsay. Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant
Sursa foto: Foto:Gordon Ramsay/Facebook
18 Oct 2018   •   22:47

Gordon Ramsay este unul dintre cei mai de succes chefi din Marea Britanie, cu trei stele Michelin şi restaurante în întreaga lume.

Potrivit lui Ramsay, clienţii ar trebui să evite specialităţile, să fie suspicioşi în privinţa laudelor excesive şi să negocieze pentru vin: ”Specialităţile sunt acolo pentru a dispărea pe parcursul serii. Când există 10 specilităţi, asta nu e special”.

Potrivit gustarte.ro, el recomandă să rezervi o masă pentru cel puţin trei persoane atunci când vrei să iei o cină romantică în doi. Acest lucru va îmbunătăţi şansele de a avea mai mult spaţiu şi a evita să fiţi înghesuiţi într-un colţ al restaurantului.

Celebrul chef a vorbit şi despre preparatele pe care nu le-ar comanda niciodată, dând un exemplu: ”Atunci când îmi spun că este ‘celebra lasagna roşie’, vreau să ştiu cine a făcut-o aşa celebră?”.

El susţine că tot mai multe restaurante folosesc aceste terminologii, spunând despre mâncărurile lor că sunt cele mai bune din ţară sau cele mai cunoscute, însă ”Cine a spus asta? Cine le-a numit aşa?”.

×
Subiecte în articol: reguli
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close