Antena 3 CNN Life Știinţă Anunţul făcut de METEOROLOGI despre anul 2014: "Ar putea intra în ISTORIE ca cel mai FIERBINTE an"

Anunţul făcut de METEOROLOGI despre anul 2014: "Ar putea intra în ISTORIE ca cel mai FIERBINTE an"

Anunţul făcut de METEOROLOGI despre anul 2014: "Ar putea intra în ISTORIE ca cel mai FIERBINTE an"
de O.P.    |    13 Feb 2014   •   11:36

În afară de două săptămâni de precipitaţii intense şi temperaturi normale pentru această perioada a anului, iarna aceasta a semănat mai mult cu o toamnă blândă.

Temperaturi de +16 grade Celsius în luna februarie ridică nişte semne de întrebare. Iar meteorologii americani au ajuns la concluzia că la nivel planetar, anul 2014 ar putea intra în istorie ca cel mai fierbinte an.

Şi asta pentru că fenomenul El Nino va crea probleme serioase.

El Nino se formează în momentul în care apa din adâncul Pacificului iese la suprafaţă şi se îndreaptă spre SUA. Acest lucru generează ploi torenţiale şi inundaţii în Peru şi Ecuador, iar în Australia şi Indonezia vor fi temperaturi caniculare, secetă şi incendii de vegetaţie.

Potrivit datelor furnizate de cercetători sunt 76% şanse ca El Nino să ne facă probleme în acest an. Dacă acest fenomen chiar va avea loc, combinat cu încălzirea globală, El Nino va face din anul 2014 cel mai fierbinte de până acum, spun datele cercetătorilor.

Este însă posibil ca efectele lui cele mai puternice să fie resimţite abia anul viitor, în 2015, pentru că El Nino se întinde de obicei pe doi ani calendaristici, scrie New Scientist.

×
Subiecte în articol: meteo vremea incalzirea globala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close