Antena 3 CNN Life Știinţă Ce a pățit un astronaut care a stat trei săptămâni pe Stația Spațială Internațională. Se teme că nu se mai poate întoarce acasă

Ce a pățit un astronaut care a stat trei săptămâni pe Stația Spațială Internațională. Se teme că nu se mai poate întoarce acasă

Ce a pățit un astronaut care a stat trei săptămâni pe Stația Spațială Internațională. Se teme că nu se mai poate întoarce acasă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    10 Ian 2018   •   12:01

Astronautul japonez Norishige Kanai care a dat asigurări că a crescut cu aproape nouă centimetri în timpul şederii sale pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a anunţat că estimarea sa iniţială a fost „o ştire falsă”.

Norishige Kanai, fost ofiţer în cadrul Forţele Maritime de Apărare Japoneze, a scris într-un mesaj publicat pe Twitter că după examenul medical „s-a constatat că am crescut cu 9 centimetri”. „Atât m-am lungit în trei săptămâni”, a notat Kanai, care a ajuns pe ISS la 19 decembrie, la bordul capsulei ruse Soyuz.

Sunt puţin îngrijorat dacă o să mai încap în scaunul din Soyuz la întoarcere”, a adăugat el într-un alt tweet.

Însă, într-un mesaj publicat recent pe Tweeter, Kanai a recunoscut că s-a înşelat după ce s-a măsurat din nou adăugând că înălţimea sa a crescut cu 2 centimetri ajungând astfel la 182 de centimetri.

Se ştie că şira spinării se întinde sau se extinde atunci când nu este expusă forţei de atracţie exercitată de câmpul gravitaţional al Pământului, fapt ce determină creşterea în înălţime a astronauţilor.

Potrivit specialiştilor, înălţimea unui astronaut revine la normal după câteva săptămâni de la întoarcerea pe Terra, aşadar creşterea în înălţime este doar temporară.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close