Antena 3 CNN Life Oameni Imaginea care a emoţionat o lume întreagă. "Ea este inima mea şi eu sunt picioarele ei"

Imaginea care a emoţionat o lume întreagă. "Ea este inima mea şi eu sunt picioarele ei"

Imaginea care a emoţionat o lume întreagă. "Ea este inima mea şi eu sunt picioarele ei"
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
16 Aug 2012   •   09:14

Tatăl unei fete de 13 ani, care suferă de paralizie cerebrală, a alergat la triatlon cu fiica sa în braţe pentru ca ea să se bucure de aerul proaspăt ce îi face foarte bine. Povestea lui a impresionat numeroase persoane, iar bărbatul a fost intitulat "Tatăl secolului".

Rick van Beek participă la concursurile de triatlon împreună cu fiica sa Madison, informează dailymail.co.uk.

El o poartă în braţe pe "Maddy" atunci când aleargă şi face în aşa fel încât aceasta să fie alături de el şi când înoată sau merge cu bicicleta. În acest fel tânăra ce suferă de grava afecţiune participă la competiţii, van Beek având şi un nume pentru echipa pe care el şi fata lui o formează: "Team Maddy".


Rick van Beek (39 de ani) a precizat pentru Midland Daily News în ce constă boala fiicei sale: "Trupul îi funcţionează ca unui copil de trei luni şi unul dintre puţinele lucruri care ştim că îi face plăcere este să fie afară, să stea în apă, să simtă cum briza îi ating părul şi faţa", a susţinut el.

El a povestit cum a început să participe la competiţii în aer liber, deşi fuma 2 pachete de ţigări pe zi. "Am văzut-o pe fiica mea Maddy împinsă într-un maraton. Să o văd atât de fericită, bucurându-se de fiecare clipă a fost foarte emoţionant. După aceea am renunţat la fumat", rememorează sportivul pe blogul său.

A început să se antreneze în 2008 pentru fiica sa şi a constatat cât de benefic este acest lucru şi pentru sănătatea sa.

Spectatorii competiţiilor de triatlon la care "Team Maddy" a participat au fost impresionaţi de van Beek. Cu toate acestea, el refuză să-şi aroge meritele pentru că a inspirat atât de multă lume.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close